Verzenden en Bezorgen

Welke pakketdienst levert mijn pakket?
De bestelling wordt bezorgd door de pakketdienst GLS in Nederland en België.  Grotere pakketten zoals kippenhokken worden verzonden met DHL, dit in verband met het gewicht en de afmeting. 

Wanneer kan ik mijn bestelling in huis verwachten?
De verwachte leverdatum is verschillend per product. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets misgaat tijdens de levering waardoor uw bestelling helaas vertraging oploopt. Houd hier dan ook rekening mee bij de aanschaf van producten voor jouw dieren.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Als jouw bestelling het magazijn verlaat ontvang je een mail met daarin een track en trace code. Hiermee kun je de bezorging van jouw pakket volgen. Wordt jouw tracking code niet actief? Neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er met mijn pakket als ik niet thuis ben als de bezorger langskomt?
Als er niemand aanwezig is op het moment van bezorging wordt de bestelling bij de buren afgegeven of de bezorger laat een niet-thuis kaart achter in de brievenbus. Wanneer het niet mogelijk blijkt het item af te leveren zal de chauffeur het pakket afleveren bij een Pick up point. Zodat je het pakket daar kunt ophalen en je deze toch zo snel mogelijk in huis hebt.

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn € 5,95 tenzij het anders wordt aangegeven bij het product. Deze prijs geldt ook voor gecombineerde orders met meerdere artikelen.