Veelgestelde vragen

Verzending

Welke pakketdienst levert mijn pakket?

De bestelling wordt bezorgd door PostNL voor bestellingen in Nederland en door Bpost voor bestellingen in België.  

Wanneer kan ik mijn bestelling in huis verwachten?

We streven ernaar om je bestelling zo snel mogelijk te leveren. De verwachte leverdatum is verschillend per product. Binnen Nederland en België leveren we binnen de 10 tot 15 werkdagen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets misgaat tijdens de levering waardoor uw bestelling helaas vertraging oploopt. Houd hier dan ook rekening mee bij de aanschaf van onze producten.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Als jouw bestelling het magazijn verlaat ontvang je een mail met daarin een track en trace code. Hiermee kun je de bezorging van jouw pakket volgen. Wordt jouw tracking code niet actief? Neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er met mijn pakket als ik niet thuis ben als de bezorger langskomt?

Als er niemand aanwezig is op het moment van bezorging wordt de bestelling bij de buren afgegeven of de bezorger laat een niet-thuis kaart achter in de brievenbus. Wanneer het niet mogelijk blijkt het item af te leveren zal de chauffeur het pakket afleveren bij een Pick up point. Zodat je het pakket daar kunt ophalen en je deze toch zo snel mogelijk in huis hebt.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten naar België en Nederland zijn GRATIS.

Betaling

Hoe kan ik betalen?

Op onze webshop kunt u betalen met Bancontact, Ideal, Creditcard (Mastercard, Visa en American Express), Paypal, Google Pay en ApplePay.

Accepteren jullie ook eco-cheques?

Enkel betalingen via creditkaart, bankkaart, Paypal, Google Pay en ApplePay worden aanvaard.

Mijn betaling is niet gelukt wat kan ik doen?

Er zijn verschillende reden waarom een betaling niet gelukt is. Hieronder staat per betaalmethode uitgelegd wat je kunt doen.

Je iDeal of Bancontact betaling mislukt?

Lukt het niet om met iDEAL of Bancontact te betalen? Kijk eerst of het geld wel van je rekening afgeschreven is. Is dit niet het geval? Plaats dan een nieuwe bestelling. iDEAL en Bancontact betalingen worden namelijk direct van je rekening afgeschreven. Is het geld wel van je bankrekening afgeschreven maar heb je geen bevestiging van je bestelling ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice en zoek bij je afschrift het transactienummer op.

Je creditcard- of Paypal betaling wordt geweigerd?

De creditcardmaatschappij en PayPal voeren automatisch een controle uit aan de hand van een aantal criteria. Mogelijk heb je een verkeerde vervaldatum van je creditcard ingevuld of is je PayPal tegoed niet toereikend.

Wil je je bestelling toch snel ontvangen? Plaats dan een nieuwe bestelling en betaal met iDEAL of Bancontact.

Retourneren

Binnen welke termijn kan ik mijn bestelling retourneren?

U heeft het recht om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen de tijd om een product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour vanaf uw huisadres naar het retouradres, vermeld op het retourformulier, zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – onbeschadigd in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Hoe maak ik gebruik van dit herroepingsrecht?

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@corita.nl. We zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde door ons retour ontvangen is. Dit retourformulier vindt u hier terug:  Formulier herroeping

Vul dit formulier volledig in en voeg dit bij uw retour.
 
Attentie! U bent er zelf verantwoordelijk voor dat een product onbeschadigd door ons retour ontvangen wordt. Gebruik daarom altijd een goede, degelijke verpakking om beschadiging tijdens het retourtransport te voorkomen. Wanneer blijkt dat een product (deels) beschadigd retour komt, kan Corita besluiten dat het retourbedrag niet of slechts gedeeltelijk wordt teruggestort.

Uitzonderingen retourneren

Uitgezonderd van het recht tot retourneren zijn de volgende type artikelen:
–  Speciaal op maat gemaakte of aangepaste artikelen
–  Onderdelen die duidelijk gebruikt en/of gemonteerd zijn
–  Producten die dusdanig beschadigd zijn waardoor de geretourneerde producten niet meer verhandeld kunnen worden

Onze retourgegevens kunt u aanvragen via info@corita.nl

Wat kost retourneren?

De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. De kosten verschillen per vervoerder. Raadpleeg hiervoor de website van de vervoerder.